У мерії хочуть комплексно розвивати парк «Знесіння» і Домівку врятованих тварин

дом
Фотографії старого Львова / Домівка врятованих тварин

Сьогодні, 15 лютого, у Домівці врятованих тварин, що є зоологічним відділом ландшафтного парку «Знесіння» провели робочу нараду за участі міського голови Львова Андрія Садового. Відтак, під час зустрічі обговорили важливість комплексного розвитку парку та Домівки.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

«Оскільки із харчуванням у Домівці зараз все нормально, я хочу підняти питання, яке озвучив рік тому. Нам треба в рамках парку «Знесіння» визначити чітку локацію, і в межах цієї локації провести архітектурний конкурс. За результатом цього архітектурного конкурсу - вибудувати відповідний простір для Домівки врятованих тварин. Тут має бути все зроблено просто та красиво.

Я не підтримую зоопарки та примусове утримання тварин для отримання вигоди. Якщо у нас концепт рятувати тварин, то, я вважаю, що цей простір має право на життя. Я переконаний, що мешканці Львова з дітьми будуть часто відвідувати його.

Ми маємо в центрі Львова понад 250 га зелених насаджень. Наше завдання - створити тут зону для відпочинку мешканців. Тут мають бути якісні бігові доріжки, якісні велосипедні доріжки, має бути все продумано в комплексі.

Нам потрібно продумати концепт того, як воно має бути, чітко визначити локацію, де і що має бути. Під цей проект можна було б знайти грантові кошти, але це історичний ареал, тому треба бути дуже уважними», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Так, за словами директорки парку «Знесіння» Уляни Тарас, наразі у Домівці перебуває близько 280 тварин.

«За останні півроку тут пророблений великий поступ», - акцентував заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Додамо, що Домівка врятованих тварин перетворюється в повноцінний Центр утримання та реабілітації диких тварин.

Розширення території центру відбувається за рахунок важкодоступного пагорбу (гора Стефана), де тварини, що готуються до випуску в природу або такі, які постраждали від людей, можуть перебувати на відстані від відвідувачів і проходити реабілітацію.

Територія, де є вольєри, зараз залишається винятково експозиційною. Тут перебувають тварини, які не можуть бути повернуті в природу, але можуть добре витримувати контакт з відвідувачами.

Тварини потрапляють до центру від мешканців Львова, в результаті порятунку від важких обставин — травми чи жорстокого поводження.

В центрі є штатний ветеринар-реабілітолог, що здійснює первинну медичну допомогу та реабілітацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: