У Будинку офіцерів відкрилась виставка «Революція гідності: спалахи пам’яті»

вис 2
Фото: moemisto.ua

Цього тижня у Львові проводять чимало заходів з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні. Сьогодні, 18 лютого, в Будинку офіцерів відкрилась виставка «Революція гідності: спалахи пам’яті».

Організатор виставки - Музей Гідності у Львові, - про це повідомляють у пресслужбі мерії. 

«Для нас, для рідних Героїв Небесної Сотні дуже важливо, що тут сьогодні зібралась така велика кількість людей. Ми зробили цю виставку для того, щоб показати, наскільки різноманітною була Революція гідності. Там були різні люди: різного соціального статусу, різних політичних поглядів, з різними талантами. Тому наша виставка має різні відділи, які відображають різні моменти революції. Сподіваємось, ця виставка буде цікавою для вас», — наголосила Андріана Дигдалович, керівниця Музею Гідності.

На експозиції представили особисті речі учасників Революції гідності та ті, які були символами національного зриву. Зокрема, це прапори, одяг, каски, бронежилети, бити та коктейлі Молотова. Також тут можна побачити унікальні фотографії, які було зроблено у вирі цих подій.

Також відвідувачам показали фотографії Максима Дондюка з особистої колекції Сергія Фоменка (лідера гурту «Мандри»), київських фотографів Юрія Чефонова та Володимира Кліщевського, російського фотографа Дмитрія Серебрякова та фото з колекції учасника Революції гідності, львів'янина Олега Трайдакала.

До експозиції долучився також Львівський історичний музей, у фондах якого зберігаються автентичні речі зібрані на Майдані. Також на виставці є книги з колекції Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука, Будинку офіцерів та Музею Гідності. Тематика книжкової експозиції - Революція гідності, окупація Криму та російсько — українська війна.

Зазначимо, що виставка триватиме два місяці. За цей час будуть відбуватися екскурсії для школярів (з дотриманням усіх карантинних вимог), покази документальних фільмів того періоду, а також дискусії, які допоможуть зберегти пам'ять про події Революції гідності та подвиг українських патріотів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: