Президентський рейтинг Зеленського підвищився, але суперники не відстають

зеля
Фото з відкритих джерел

Якби вибори президента відбулись найближчої неділі, то за чинного главу держави Володимира Зеленського проголосували б 25,6% тих, хто визначився з кандидатом і піде на вибори.

Про це йдеться у результатах соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології і центру «Социс», проведеного 11-16 лютого.

Основним конкурентом Зеленського залишається лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко (19,4% тих, хто визначився і піде на вибори). 

За лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко готові віддати голоси 11,7%, за співголову фракції «ОПЗЖ» Юрія Бойка – 11,1%, за голову партії «Сила і честь» Ігоря Смешка – 8,2%, за екс-прем’єра Володимира Гройсмана – 5,5%, за лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка – 3,8%. 

За спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова – 3,5%, за нардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука – 3,5%, за блогера Анатолія Шарія – 2,6%, за мера Києва Віталія Кличка – 1,3%. Інші кандидати мають підтримку менше 1% голосів.

Дослідження тривало з 11 по 16 лютого. Методом телефонних інтерв’ю було опитано 3000 респондентів від 18 років у всіх областях України, окрім анексованого Криму і окупованого Донбасу. Статистична похибка вибірки не перевищує 1,8%.

Нагадаємо, що у листопаді та січні в журналістів та експертів виникали питання щодо якості досліджень, проведених КМІС, зокрема щодо рейтингів політиків та партій, які різнились з опитуваннями інших авторитетних соціологів. 

ЗМІ пов'язували такі результати з замовниками, якими в листопаді були політологи з орбіти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Самі соціологи пояснюють результати тим, що список для заміру подавався замовником, однак його самого не називають, посилаючись на угоду про нерозголошення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: