Мерія закликає «Львівгаз» не проводити відключень будинків від газопостачання у холодну пору

каз
Фото ілюстративне

Як повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, з початку січня цього року відбулося 22 відключення житлових будинків від газопостачання компанією ПАТ «Львівгаз». Газовики пояснюють відключення несправністю у системі. 

Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР. Однак є інформація, що у будинках, де були відключення газу, проживають боржники. З огляду на погодні умови, у мерії вважають такі речі неприпустимими і просять газовиків не вчиняти таких дій.

«Починаючи із січня цього року, відбулося 22 відключення житлових будинків від газопостачання. Станом на сьогодні у Личаківському районі було відключено 19 будинків, у Франківському 2, у Галицькому 1. Відключали на один день. У ПАТ «Львівгаз» це пояснюють несправністю у газопостачальній системі, через що змушені відключати від газу цілий будинок. Однак наші управлінські компанії повідомляють, що у будинках, де було відключення, проживають боржники, і відключають від газу, щоб стимулювати їх оплатити. Є випадки, коли було відключено 16 квартир, коли борги мала одна квартира.

Відзначу, що з середини січня розпочалися морози, тому такі відключення є неприпустимими, бо в людей є газові котли, є газові прилади, на яких готують їжу. Як на мене, не можна вчиняти такі дії, коли є мороз.

Тому звертаюся до «Львівгазу»: якщо у мешканців є заборгованість, то стягувати її потрібно в межах чинного законодавства. Для цього є відповідний механізм — суд, виконавча служба. А відключення від газу цілих будинків є неприпустимим. Через заборгованість одного мешканця не мають страждати люди цілого будинку. Якщо ж є якась аварійна ситуація, то про це має бути повідомлено мешканців і «Гарячу лінію» міста», — наголосила Ірина Маруняк.

До слова, керівництво ПАТ «Львівгаз» планують запросити до засідання сесії Львівської міської ради для заслухання доповіді про причини відключення від газопостачання в холодну пору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: