У Львові націоналісти провели акцію проти Медведчука та Козака: є затримані

photo_2021-02-23_09-56-46
Фото: Національний корпус

Національний Корпус у Львові розпочав блокування комерційних об’єктів підсанкційних депутатів «ОПЗЖ» Козака і Медведчука. Це підприємства: «Будімекс», «Бетонбуд», «Трансмонолітавто», що оформлені на родичів одіозних нардепів.

Нагадаємо, що сьогодні зранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Городоцькій у Львові група невідомих осіб проводить акцію. 

Активісти заблокували виїзд техніки «Будімексу» і роботу основних офісів підприємств. Також Національний Корпус приніс шини та заклеїв офісну будівлю інформаційними листівками. Також активісти вступили в діалог із співробітниками підприємств, пояснивши їм неприпустимість роботи на збагачення московських колаборантів.                

Співробітники поліції здійснили спробу розблокування бізнесу колаборантів. Відбулися сутички. Правоохоронці застосувала кийки. Поліція взяла активістів у кільце. І впродовж години незаконно утримувала. Кількох націоналістів затримали.                   

Метою акції було привернення уваги влади і громадськості до комерційної діяльності спонсорів тероризму Тараса Козака та Віктора Медведчука задля припинення бізнесу колаборантів. Обидва суб’єкта перебувають під санкціями РНБО за підтримку так званих «ЛДНР». Проте принаймні львівська частина їхньої бізнес-імперії надалі працює.     

Тому, Нацкорпус вимагає:

  1. Поширення санкцій РНБО на активи всієї родини Козака. Адже подібний підхід щодо звуження фінансових можливостей вороже налаштованих осіб є міжнародною практикою.
  2. Провести ретельне розслідування обставин набуття Тарасом Козаком у власність бізнес-імперії. Вбачаємо в збагаченні одіозного держслужбовця очевидну корупційну складову.
  3. Заборони усієї антиукраїнської «ОПЗЖ» за послідовну антидержавну позицію.
  4. Ухвалити закон проти колаборантів.

Національний Корпус буде продовжувати боротьбу з колаборантами та з бізнесом спонсорів тероризму. Ця акція - це частина масштабної кампанії Нацкорпусу проти проросійських сил.

Відео сутички та оточення активістів поліцією.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: