В «Укренерго» повідомили, що ситуація із запасами вугілля на складах ТЕС залишається критичною

тес

В «Укренерго» заявили, що ситуація із запасами вугілля на складах ТЕС залишається критичною - вугілля на складах ТЕС складає лише 34% від мінімально необхідних запасів.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Велика кількість блоків ТЕС та ТЕЦ знаходиться в аварійному ремонті або відключені через відсутність палива. Зокрема, станом на ранок 21 лютого, не можуть бути включені в роботу 16 блоків та 1 корпус ТЕС сумарною потужністю 6050 МВт через їх аварійні ремонти або відсутність палива.

Протягом тижня споживання частково покривалося за рахунок комерційного імпорту. У торговій зоні ОЕС України - 72,8 млн кВт·год з Білорусі та 27,4 млн кВт·год з Росії, в «острові Бурштинської ТЕС» - 23,1 млн кВт·год зі Словаччини, 8,2 млн кВт·год з Румунії та 7,7 млн кВт·год з Угорщини», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 21 лютого, запаси вугілля на складах ТЕС (всіх марок) з початку листопада 2020 року зменшилися у 8,3 рази до 301,1 тис тонн, із них газового вугілля – в 11,2 рази до 190,4 тис. тон, антрацитового – в 3,3 рази до 110,7 тис. тонн. 

При цьому, вугілля на складах ТЕС складає лише 34% від мінімально необхідних запасів.

Підкреслюється, що близько 51,6% запасів вугілля (155,5 тис. тонн) зосереджено лише на двох ТЕС - Луганській та Слов’янській.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: