В Україні узаконили ринок біоімплантів для трансплантації

трансплантація
Фото ілюстративне

Кабмін схвалив постанову МОЗ «Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині», що створює цивілізовані умови для проведення складних та наукоємних операцій.

Про це повідомив очільник Міністерство охорони здоров'я Максим Степанов.

«Це перемога, над якою ми працювали спільно з нашими лікарями протягом останнього часу. Україна нарешті створила цивілізовані умови для проведення складних та наукоємних операцій з трансплантації», - відзначив міністр.

За його словами, вітчизняні лікарі нарешті отримують можливість використовувати донорську шкіру. «Це колосально спрощує лікування опіків будь-якої складності й дає набагато більші шанси на одужання пацієнтам. Крім того, знижується ризик зараження, ймовірність ускладнень з перебігом сепсису, а реабілітація стає дешевшою і менш болісною для пацієнтів», - пояснив Степанов.

Читайте також: Львів’янка стала доноркою органів для чотирьох людей

Сьогодні, 25 лютого заступник міністра охорони здоров'я України з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко на брифінгу повідомив, що Кабмін ухвалив цю постанову.

«На сьогодні в межах пілотного проєкту було виконано значну кількість трансплантацій, в тому числі було виконано 14 трансплантацій нирки, 6 випадків за рахунок посмертного донорства. Також виконано 3 трансплантації печінки, 2 трансплантації серця». - сказав він.

За його словами, додатково було виконано ще 24 аутологічних трансплантацій та 5 алогенних трансплантацій кісткового мозку.

«З цих п’яти одна трансплантація кісткового мозку була виконана дитині. Кістковий мозок був отриманий від неродинного донора з міжнародних реєстрів донорів кісткового мозку», зазначив Іващенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: