Власники ринків «Винниківський» та «Підзамче» готові сплатити до бюджету Львова 18 мільйонів

вин 111
Фото ілюстративне

До мерії надійшов лист від ТзОВ «Дари Львівщини» з пропозицією укласти мирову угоду в межах розгляду судової справи про витребування майна, скасування державної реєстрації права власності та визнання недійсним договорів іпотеки.

Йдеться про львівські ринки «Винниківський» та «Підзамче», - про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Як розповіла керівниця юридичного департаменту мерії Гелена Пайонкевич, зараз триває низка судових спорів між Львівською міською радою та юридичними особами «Дари Львівщини», «Галицький шлях» і «Винниківський шлях». Предметом судових спорів є право власності на два цілісні майнові комплекси — ринки «Винниківський» та «Підзамче».

«Ця ситуація має доволі давню історію. Ринки були передані у власність громаді рішенням облвиконкому Львівської обласної ради. Ми отримали разом з ринками підприємство, яке обслуговувало ці ринки. В кінцевому результаті це підприємство «Екоплід» було реорганізоване в ТзОВ «Дари Львівщини». Спірна ситуація щодо власника ринків виникла в тому числі і у зв’язку з недосконалістю тогочасного законодавства щодо власності на нерухоме майно. Міська рада судиться з теперішнім формальним власником цих ринків, оскільки ними було оформлено право власності на майно, а позиція Львівської міської ради полягає в тому, що безпосередньо об'єкти нерухомого майна не передавалися.

Станом на зараз в нас є звернення від власників ринків з проханням підписати мирову угоду по основній справі, яка стосується прав власності на ці два цілісні майнові комплекси. Основні істотні умови цієї угоди полягають в тому, що місто відмовляється від претензій і визнає право власності на цих два об'єкти, а взамін, місту компенсують вартість цього майна на суму 18 млн грн, і також відмовляються від будь-яких подальших претензій і судових спорів. Відповідно, юридичний департамент підготував проект ухвали, який оприлюднено та винесено на розгляд сесії міської ради", — прокоментувала Гелена Пайонкевич, керівниця юридичного департаменту ЛМР.

Зазначимо, що зараз у провадженні Господарського суду Львівської області слухається справа за позовом заступника прокурора Львівської області в інтересах держави в особі позивача Львівської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю «Дари Львівщини», приватного підприємства «Галицький шлях», приватного підприємства «Винниківський шлях» за участі третьої особи, що не заявляє самостійних вимог управління комунальної власності ДЕР ЛМР про витребування майна, скасування державної реєстрації права власності та визнання недійсним договорів іпотеки та за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Дари Львівщини» до Львівської міської ради, від імені та в інтересах якої діє Заступник прокурора Львівської області (Львівська обласна прокуратура) про визнання права власності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: