На Львівщині завідувачка школи не платила належне сторожам

ох
Фото: vn.20minut.ua

За процесуального керівництва Золочівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру 53-річній завідувачці однієї із загальноосвітніх шкіл Новороздільської ОТГ за службове підроблення та грубе порушення законодавства про працю (ч.1 ст.366, ч.1 ст.172 КК України).

Про це повідомляють у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що посадовиця в період 2013-2019 років вносила у табелі обліку робочого часу недостовірні відомості щодо відпрацьованих годин 2 сторожами школи, умисно не вказувала про відпрацьовані ними понаднормові години, а також час їхньої роботи у вихідні дні, які мали бути оплачені в подвійному розмірі. Таким чином прикривався факт відсутності ще однієї посади сторожа – двоє працівників працювали за трьох. 

Викрили завідувачку після скарги одного з постраждалих.

 Наразі один з ошуканих працівників подав позов щодо відшкодування понад 60 тис грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ВП №2 Стрийського районного управління ГУ НП у Львівській області. 

Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваній, обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: