Степанов заявив, що дві області перебувають на межі «червоної зони»

зони
Фото ілюстративне

Закарпатська та Вінницька області перебувають на межі «червоної зони» через захворюваність на COVID-19, - про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради.

«Ситуація напружена. На сьогодні три області вже знаходяться в «червоній зоні» карантину – Івано-Франківська, Житомирська та Чернівецька. На межі червоної зони знаходяться Закарпатська та Вінницька області», - заявив міністр.

Степанов розповів, що Україна вступила до третьої хвилі світової пандемії.

Крім того, Інститут епідеміології та інфекційних хвороб Національної академії медичних наук підтвердив наявність в Україні британського штаму коронавірусу. За словами міністра, британський штам «небезпечніший за європейський штам, вища швидкість передачі, важкий перебіг хвороби, складна клінічна картина».

Міністр додав, що в МОЗ прогнозують зростання кількості заражень коронавірусом до кінця епідсезону – орієнтовно до кінця квітня.

Нагадую, що за минулу добу 4 березня в Україні діагноз COVID-19 встановили 10 155 особам, у лікарні потрапили 3 355 осіб, померли 172 хворих, одужали 4 149 осіб. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: