Як у закладах освіти Львова відзначатимуть Шевченківські дні

шевченко 1

Управління освіти ЛМР підготувало для дошкільнят та школярів ряд заходів з нагоди вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка у 2021 році, які мають на меті у цікавій та оригінальній формі більше пізнати поета.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Перш за все, у Львові з 3 по 17 березня проводиться конкурс мультиплікаційних фільмів за віршами Тараса Шевченка. Дітей запрошують до створення мультиків (до 10 хвилин) за мотивами улюблених творів Кобзаря. Готовий ролик слід завантажити на Googlе-диск та надіслати посилання на електронну адресу [email protected] із зазначенням назви конкурсу. Також до роботи потрібно додати дані про автора чи групу авторів (прізвище, ім'я учасників), клас, заклад, вказати, хто яку функцію виконував у створенні конкурсної роботи, та назву використаного вірша.

Також серед учнів до 11 березня триває конкурс створення інфографіки «Матриця життя Шевченка». Пропонується зробити інфографіки, які розповідатимуть про життєві епізоди поета. Вимоги до інфографіки: формат А-3, виконання як вручну, так і засобами комп'ютерних технологій. На звороті потрібно вказати дані про автора: прізвище, ім'я учасника, клас, ЗЗСО, назву конкурсу. Подати конкурсну роботу потрібно в Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова за адресою пл. Данила Галицького, 4 (каб. 409).

В свою чергу управління освіти Львова подало до закладів освіти перелік запропонованих заходів, які проводитимуться із 9 по 12 березня:

  • «Поетичний зільник творів Тараса Шевченка»: вихователі закладів дошкільної освіти Львівської МТГ ознайомлюють дітей з творами Т. Шевченка, в яких оспівується рослинний світ, за цими творами необхідно створити експозицію, виставку з дитячих картин, аплікацій, виробів з глини, пластиліну, природнього матеріалу.
  • Відео-ланцюг «Шевченкова «Катерина»: управління освіти починає відео-ланцюг фразою з поеми Тараса Шевченка «Катерина» та поширюють у stories (у соцмережах Facebook та Instagram), де позначають школу, яка продовжує ланцюг. Цей процес повторює школа та позначає наступні школи, які продовжують челендж. Всі школи повинні зняти декламацію уривка (два рядки поеми) на відео.
  • Для популяризації художньої творчості Т. Г. Шевченка пропонується відтворити сюжет будь-якої його картини. Опублікувати фото на Facebook-сторінці школи з хештегом #Жива_картина.
  • Онлайн чи офлайн шкільний брейн батл (брейн-ринг) на знання біографії Кобзаря. Питання за посиланням.
  • Створення учнями біографічних карт «Тарас Шевченко: подорожі Україною» під час інтегрованих уроків української літератури та географії.
  • Вільний мікрофон. Захід рекомендований для закладів ЗЗСО та позашкільної освіти міста. Для проведення слід здійснити опитування в закладі освіти щодо розуміння висловів Т. Г. Шевченка: «Якби ви вчились так, як треба…»; «У кожного своя доля і свій шлях широкий…». Також можна запропонувати процитувати відому фразу з творів поета.
  • Колективний перегляд відео «Справжній Шевченко: невідомо про українського генія» (Відео є за посиланням: cutt.ly/alCTHDx).
  • Шкільні уроки-дискусії, дебати (обговорення) «Чи був Шевченко успішною людиною?», «Віра, мова, державність: Хай мудрість буде своя…», тощо (для учнів 9−11 класів).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: