Для пілотного впровадження єдиної платформи дистанційного навчання оберуть сотню шкіл Львівщини

навч
Фото з відкритих джерел

Департамент освіти і науки Львівської ОДА спільно із Центром інноваційних освітніх технологій НУ «Львівська політехніка» розпочинають роботу над проектом впровадження дистанційної платформи Moodle у закладах середньої загальної освіти області.

Про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

До пілотного проекту увійде сотня шкіл області, в яких, відповідно до Програми розвитку освіти, буде створено умови для організації навчального процесу з допомогою дистанційної платформи.

«До процесу будуть залучені провайдери та фахівці з дистанційного навчання, аби забезпечити це якісно, ефективно і швидко. Педагогічний колектив та керівництво школи мають бути зацікавлені в тому, щоб навчальний процес не залежав, а тим паче не страждав від жодних карантинних обмежень. Це дозволить підготуватись школам до будь-яких викликів та мати змогу забезпечувати навчання в будь-яких умовах. Ми націлені на ефективне навчання», - розповіла директор Центру інноваційних освітніх технологій Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти «Львівської політехніки» Маргарита Носкова.

Для успішної реалізації проекту буде проводитись навчання педагогів. Кошти на цю мету закладено у програмі розвитку освіти.

«Певна річ, на початку для ефективної роботи із платформою треба буде добре попрацювати, навчити вчителів, допомогти їм адаптуватись до нової схеми роботи, але потім ресурс працюватиме на нас. Це той варіант, коли створення чогось масштабного з часом дає віддачу. Він працюватиме на вчителя і на учня», - зазначив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Платформа передбачає також можливість напрацьовувати вчителям власні розробки. При накопиченні контенту, він буде вже структурованим, конвертованим та авторизованим.

За словами Маргарити Носкової, аби сформувати єдине освітнє середовище, буде використовуватись програмне забезпечення, яке дозволить створити комплексний навчальний контент, контроль знань та взаємодію учасників між собою. Туди ж входитиме аналітика та звітність.

«Педагогів шкіл, що візьмуть участь у пілотному проекті також консультуватимуть за потреби. Коли колектив оволодіє навиками роботи із платформою, можна буде організовувати дистанційне навчання, змішане, очне із цифровим підкріпленням і таке інше», - акцентувала директор Центру інноваційних освітніх технологій.

Уже невдовзі до закладів освіти буде надіслано листи із інформацією щодо можливості взяти участь у проекті. А реєстрація буде оголошена додатково.

Moodle – це безкоштовна система, яка не потребує для своєї роботи жодного платного програмного забезпечення. Платформа містить велику кількість різноманітних навчальних елементів, так званих «модулів», які забезпечують діалог та співпрацю між викладачем та студентами. За допомогою платформи викладач може обирати будь-який з модулів, розміщувати його на сайті, редагувати, оновлювати, використовувати для інформування, навчання та оцінювання учнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: