Коли у Львові розпочнуть пересаджувати легені і скільки людей чекають на новий орган

IMG_8132

Уже близько восьми місяців у Львові готуються до того, аби проводити трансплантації легенів.

Загалом у області є близько дванадцяти осіб, котрі чекають на новий орган, втім така операція є надскладною і вимагає вирішення важливих питань.

Як повідомив генеральний директор міської клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук, для проведення пересадки легенів необхідні спеціальні умови та ліки.

Він каже, що така трансплантація вимагає також і скрупульозний підбір пар реципієнтів за розмірами органами.

«Ми готуємось до цього вже довго, близько восьми місяців. Увесь час збираємо матеріали, обладнання. Це спеціальне обладнання, якого в Україні немає, адже ним ще ніколи не користувались. Ми його завозимо з різних країн світу. Станом на зараз воно вже є у Львові. Зараз ми займаємось пошуком пар донорів і реципієнтів», - розповів журналістам Олег Самчук на зустрічі українців, яких врятувала трансплантація у Львові.

З його слів, львівські лікарі наразі проходять стажування у клініках німецького Ганновера та польського Забже, проте точної дати старту таких операцій наразі назвати не може.

Лікар пояснює також, що ситуацію ускладнює нинішня ситуація із пандемією коронавірусу. На жаль, світова практика доводить, що пересадки легенів в умовах епідемії — не є успішними.

«Термін життя таких людей, на превеликий жаль, до п’яти років, та це все одно необхідно робити, адже навіть, якщо рік-два-чотири людина побуде зі своєю сім’єю - це має велике значення», - додає Олег Самчук.

Додамо, що під час візиту до Львова 12 березня міністр охорони здоров'я Максим Степав заявив, що Україна готується до досягнення трансплантаційної незалежності через три роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: