Коли буде запис на вакцинацію через сімейного лікаря

ляшко8

Запис на вакцинацію через сімейного лікаря буде з другого етапу.Про це в інтерв'ю «Українській правді» повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Запис на вакцинацію через сімейного лікаря буде з другого етапу.
Про це в інтерв'ю «Українській правді» повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Як тільки запуститься другий етап і ми чітко розумітимемо кількість вакцини, яка приїхала, або в разі отримання відповідних рекомендацій НТГЕІ щодо подовження терміну введення другої дози», - сказав Ляшко, відповідаючи на запитання, коли на вакцинацію можна буде записатися у сімейного лікаря.

Він зауважив, що сімейні лікарі здійснюватимуть запис на вакцинацію, вносячи відповідні дані в медичні інформаційні системи, лікар і сам буде пропонувати пацієнту записатися на щеплення, і буде можливість для пацієнтів самостійно звернутися до сімейного лікаря.

Стосовно можливості вакцинації в приватних клініках Ляшко сказав, що наразі неможливо спрогнозувати, коли саме вона розпочнеться. «Немає нових прогнозів. Сьогодні жоден дистриб’ютор ... не може закупити вакцину, бо всі контракти з виробниками укладають уряди держав», - зазначив він.

Читайте також: Що треба знати про вакцинацію і вакцину від COVID-19

Нагадаємо, вакцинація від COVID-19 розпочалася в Україні 24 лютого. Було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, яка розроблена компанією AstraZeneka разом з Оксфордським університетом та вироблена на потужностях Serum Institute в Індії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: