Львівський безпековий форум дослідив вплив пандемії на суспільну стійкість в Україні

форум

Львівський безпековий форум дослідив вплив пандемії на суспільну стійкість в Україні, - про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Львівський безпековий форум дослідив вплив пандемії на суспільну стійкість в Україні, - про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Зокрема, досліджено очікування чи припущення людей стосовно послуг, які для них є критичними, а також запропоновано оцінку стійкості критичної інфраструктури крізь аналіз законодавчого поля, яке регулює питання власності та управління критичною інфраструктурою, а також політичного контексту, в якому це поле формувалося.

Як зазначили організатори, від початку російсько-української війни Україна переживає потужний краш-тест на суспільну стійкість. А у 2020 до загрози війни додався стрес епідемії Covid-19, яка торкнулася життя і здоров’я людей у всьому світі. Епідемія загострила і виявила вразливі місця в здатності публічної влади — державної влади та місцевого самоврядування — вчасно та ефективно реагувати на виклики задля безпеки людей. Так само епідемія засвідчила, наскільки важливим у демократії є інституцій публічної влади і довіра громадян до обґрунтованості рішень і дій, до яких влада вдається сама і закликає своїх громадян.

«Тому досвід того, як публічна влада і люди реагують на виклик епідемії, є виразним тлом для дослідження суспільної стійкості. Переживаючи обмеження у доступі до певних послуг через загрозу епідемії, люди здатні краще оцінити, наскільки ті чи інші послуги є для них критичними, і наскільки люди обізнані, хто відповідає за надання таких послуг — державна влада, місцева влада, чи приватний власник, і які очікування від держави у наданні цих послуг.

Епідемія стала передовсім викликом для системи охорони здоров’я. Водночас реакція на загрозу здоров’ю громадян і запобігання перенавантаженню закладів охорони здоров’я зачепила діяльність суміжних сфер. Виявилося, що такі сфери як освіта, транспорт та комунальні послуги також є дуже чутливими до загроз", — йдеться у повідомленні.

У звіті, презентованому нижче, досліджено очікування чи припущення людей стосовно послуг, які для них є критичними (частини І та ІІ), а також запропоновано оцінку стійкості критичної інфраструктури крізь аналіз законодавчого поля, яке регулює питання власності та управління критичною інфраструктурою, а також політичного контексту, в якому це поле формувалося (частина ІІІ).

Частина І Дослідження уявлень мешканців щодо особливостей функціонування систем життєзабезпечення [результати кількісного дослідження]

Частина ІІ Дослідження функціонування систем життєдіяльності населення в умовах національного карантину [кейс стаді]

Частина ІІІ Інституційна спроможність: Юридичний і політичний контекстCтiйкість інфраструктуриCтiйкість інфраструктури

Оскільки царина суспільної стійкості і стійкості критичної інфраструктури є новою у дослідженнях, автори проекту не так претендують на вичерпність висновків і рекомендацій, як мають на меті заохотити подальший пошук рішень для України.

Дослідження проведено за фінансової підтримки Фонду Ганса Зайделя в Україні, Відділу публічної дипломатії НАТО та Трасту Чорного моря Німецького фонду Маршала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: