Ще трьом трьом експосадовцям Приватбанку повідомили про підозри

привіат банк

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала ще три підозри колишнім посадовцям Приватбанку, серед них – ексголова правління, його заступник та керівник міжбанківських операцій.

Про це очільниця Офісу генпрокурора повідомила на своїй сторінці у фейсбук, НАБУ.

«Взяла на себе відповідальність санкціонувати ще 3 підозри колишнім посадовим особам «Приватбанку», – написала вона 15 березня.

Вона нагадала, що колишнє керівництво підозрюють у завданні державі збитків у 8 мільярдів гривень. 

«8 мільярдів гривень — саме такий розмір збитків завдало керівництво тоді ще недержавного «Приватбанку» громадянам України у 2016 році, а станом на сьогодні, і державному бюджету країни. Точніше кажучи кримінально-процесуальною мовою, детективи та прокурори підозрюють Голову правління у скоєнні цього злочину», – написала Венедіктова.

Вона пояснює, що, коли топпосадовці зрозуміли, що невдовзі втратять контроль над коштами банку у 2016 році напередодні націоналізації, вони «прийняли рішення про незаконне списання грошових зобов'язань іноземних товариств перед банком і за рахунок коштів цього ж банку». Відтак, замість цих товариств боржником визначили пов’язану з Приватбанком фірму Claresholm Marketing LTD.

«Слідство має у своєму розпорядженні усі необхідні докази: від підписання документів минулими датами до внесення фіктивних даних у бухгалтерську документацію», – зазначає генпрокурорка.

Нагадаємо, що ексголові правління «Приватбанку» Олександру Дубілету та ще двом колишнім високопосадовцям цього банку повідомили про підозри у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: