В Україні з'явився новий вид прокуратур

Генеральная прокуратура России
3013839 21.01.2017 Фрагмент вывески на здании Генеральной прокуратуры России на улице Петровка в Москве. Наталья Селиверстова/РИА Новости

В Україні 15 березня розпочали роботу окружні прокуратури, - про це повідомляють в Офісі генерального прокурора, та в Київській міській прокуратурі.

В Україні 15 березня розпочали роботу окружні прокуратури, - про це повідомляють в Офісі генерального прокурора та у Київській міській прокуратурі.

Йдеться про реорганізацію згідно з третім етапом реформи органів прокуратури (першим було перетворення Генпрокуратури на ОГП, другим – реорганізація регіональних і третім – місцевих прокуратур – ред). Зазначається, що в оновлених відомствах працюватимуть прокурори, які успішно пройшли всі етапи тестування, і довели свою професійну компетентність та доброчесність.

Перелік та територіальна юрисдикція окружних прокуратур визначені наказами генерального прокурора Ірини Венедіктової. В системі органів прокуратури функціонуватиме 181 (193 із врахуванням окупованих територій) окружна прокуратура та 30 спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері (на правах окружних). Вони замінять 155 (178 із врахуванням окупованих територій) місцевих прокуратур та 30 військових прокуратур гарнізонів.

У столиці розпочали роботу 10 окружних прокуратур. 15 березня Олег Кіпер та його заступники представили очільників цих відомств. За словами Кіпера, у двох районах Києва відбулося перепризначення, частково відбулася ротація прокурорів та призначення нових. На сайті Київської міської прокуратури можна ознайомитися з переліком нових назв відомств та їхніми адресами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: