На Донбасі бойовики сім разів порушили «тишу», - штаб

зсу

Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України, - про це повідомляють у штабі ООС.

Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України, - про це повідомляють у штабі ООС.

З початку цієї доби, 16 березня, було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Усі вони були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Зокрема, окупанти відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів поблизу ВОДЯНОГО що на Приазов’ї.

З ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї противник здійснив обстріл неподалік населених пунктів ТАЛАКІВКА та ГНУТОВЕ, а біля ПАВЛОПОЛЯ – з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

У передмісті АВДЇВКИ та ЛЕБЕДИНСЬКОГО ворог обстрілював позиції українських захисників зі стрілецької зброї.

На дії російсько-окупаційних військ захисники Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

15 березня міні-БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував на полігоні, поблизу населеного пункту КРУГЛИК, 27 танків противника. Озброєння було розміщене за межами виділених місць зберігання озброєння, що вказує на те, що противник і надалі проводить навчання, а також нарощує озброєння та кількість військової техніки, демонструючи свою готовність до провокативних дій та силового сценарію.

Також Місією було повідомлено про втрату контролю над просторовим положенням БПЛА середнього радіусу дії в районі ПЕТРІВКИ.

Українська сторона ССЦКК інформує, що падіння БПЛА Місії було спричинене роботою станцій РЕБ противника. У такий спосіб окупанти намагаються дискредитувати Збройні Сили України, звинувачуючи у перешкоджанні діяльності СММ ОБСЄ на підконтрольній території.

Противник продовжує роботи з обладнання нових ліній оборони.

Передові підрозділи Збройних Сил України зафіксували проведення інженерних робіт з поглиблення та розширення в сторону позицій української сторони біля населеного пункту ШИРОКИНЕ, поблизу МАРІУПОЛЯ, а також в районі населеного пункту ЗАЛІЗНЕ, ТОРЕЦЬКОГО району. Такі дії ворога є прямим порушенням додаткових заходів з посилення режиму припинення вогню.

Українська сторона СЦКК оперативно реагувала на зазначені порушення через СММ ОБСЄ, використовуючи координаційний механізм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: