Україна співпрацюватиме з Литвою у розвитку залізничних і автоперевезень

Литва

Україна та Литва домовилися про співпрацю у сфері розвитку пасажирських та вантажних залізничних перевезень, а також у розробці цифрових рішень для обміну дозволами на міжнародні автоперевезення.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Домовленості підписали у рамках офіційного візиту президента Литви Гітанаса Наусєди в Україну.

«Литва завжди була і залишається надійним партнером і добрим другом України. І ми вдячні литовській стороні, що навіть в умовах пандемії ми продовжуємо підтримувати активний діалог та співпрацю.

Збільшення обсягів контейнерних перевезень і подальша лібералізація двосторонніх і транзитних автоперевезень - серед наших ключових пріоритетів співробітництва. Радий вітати підписання відповідних домовленостей, які дозволять значно розширити та закріпити цю співпрацю», - зазначив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

За його словами, це сприятиме подальшому збільшенню обсягів контейнерних вантажних перевезень поїздом комбінованого транспорту «Вікінг» та «Containerships Train», а також підвищенню конкуренції в рамках перевезень вантажів транспортним коридором Північ - Південь.

Зокрема, домовилися: активно підтримувати проєкт перевезення напівпричепів маршрутом Одеса-Клайпеда; сприяти подальшому збільшенню обсягів контейнерних вантажних перевезень поїздом комбінованого транспорту «Вікінг» та «Containerships Train» і збільшенню конкуренції в рамках перевезень вантажів транспортним коридором Північ-Південь; докладати зусилля, спрямовані на визнання українських морських портів Чорного моря Південними воротами Литви, а Клайпедського державного морського порту Північними воротами України; визначити необхідність відновлення руху залізничним маршрутом «Чотири столиці» після карантину; ініціювати обговорення можливостей застосування цифрових рішень у процедурах видачі дозволів на міжнародні автоперевезення пасажирів та вантажів; сприяти обміну інформацією та досвідом між українськими та литовськими експертами для аналізу правових та технологічних можливостей і формування порядку отримання е-дозволів; сприяти поглибленню співпраці для обміну знаннями, досвідом та баченням ефективних, результативних та раціональних рішень у галузі залізничного транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: