Українським ФОПам, ймовірно, повернуть виплату у розмірі 8 тисяч

ФОП
Фото з відкритих джерел

Уряд може поновити усі програми допомоги підприємцям, які діяли торік, зокрема й виплати ФОПам по 8 тисяч гривень.

Це залежатиме від карантинних обмежень, які діятимуть в Україні, - повідомив міністр економіки Ігор Петрашко на форумі Україна 30, передає РБК-Україна.

«Зрозуміло, що ми будемо реагувати. У нас є напрацьовані інструменти. Ми будем залежно від ситуації. Зараз у нас все ж таки окремі карантинні зони», – сказав міністр.

Водночас він зазначив, що зараз «Україна працює, більшість областей у нас нормально працює».

«Проте, у нас всі програми, які були напрацьовані минулого року, можуть і будуть застосовані у випадку, якщо такі розширення обмежень будуть продовжуватися», – додав Петрашко.

Нагадаємо, у 2020 році в Україні запровадили три програми виплат бізнесу, який постраждав через запровадження карантину. Одна з програм – це виплата 8 тисяч гривень найманим працівникам та ФОПам тих видів діяльності, які визначив Кабмін.

Усього за одноразовою матеріальною допомогою у розмірі 8 тисяч гривень звернулися близько 480 тисяч ФОПів та найманих працівників. За компенсацією можна було звертатися до 31 грудня 2021 року. До нового року виплачено 3,6 млрд грн. Близько 455 тисяч осіб отримали допомогу у грудні, решта – в січні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: