В Україні наступного тижня почнеться вакцинація сімейних лікарів

пункти щеплень
Фото (ілюстративне), з архіву редакції.

З наступного тижня в країні розпочинають роботу стаціонарні пункти щеплення та вакцинація сімейних лікарів від коронавірусу.

Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«З наступного тижня розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення та вакцинація сімейних лікарів», - сказав Степанов.

Він зауважив, що зараз поширюється інформація про нібито відмову медиків та військових у зоні проведення ООС від вакцинації, і наголосив, що це не відповідає дійсності.

Степанов нагадав, що зараз працюють портали МОЗ стосовно COVID-19 та вакцинації, де можна отримати інформацію стосовно хвороби та процесу вакцинації й вакцин, і закликав українців перевіряти інформацію, а не поширювати фейки.

Читайте також: Відмова медиків від щеплення: хто винен і що з цим робити

Також Степанов нагадав, що вакцинація проводитиметься в 5 етапів, на першому етапі вже вакциновано понад 90 тисяч осіб. В чергу очікування вакцинації записалося понад 290 тисяч осіб.

Міністр також поінформував, що найближчим часом Україна має отримати ще 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca. Очікується поставка вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: