Львів'яни політали на повітряній кулі над Сколівськими Бескидами (фото)

експлор1

Львівський дігер Андрій Риштун показав, як виглядають весняні засніжені Карпати. З висоти повітряної кулі видно всі Сколівські Бескиди.

«Хочете поглянути як виглядає гора Парашка з повітряної кулі?

Вчора нам вдалося перелетіти всі Сколівські Бескиди та пройти точнісінько над їх перлиною – горою Парашка. Ми кілька тижнів чекали ідеальної погоди і от нарешті! Ранкове сонце, мороз, засніжені схили та повна куля теплого повітря – все що потрібно для щастя повітроплавця», - зазначив у дописі Андрій Риштун.

Стартували з села Росохач, а приземлилися з іншої сторони Бескидів, біля селі Корчин. Таким чином перелетіли всі Сколівські Бескиди на повітряній кулі.

Кажуть, що зібрали повітряну кулю за двадцять хвилин.
У подорожі на повітряній кулі участь взяли четверо осіб.

Андрій Риштун додає, що літати над горами складніше ніж по рівнині бо гірська місцевість закручує повітряні потоки. Може розвернути, кинути вниз чи понести назад звідки ти прилетів.

«Тільки но ми пройшли гору Парашка, як наша куля «кулею» полетіла вниз. Пілот ввімкнув всі пальники на повну потужність і за кілька хвилин ми знову були в безпеці, в небі.

Знайти місце для приземлення це ще те завдання. Воно повинно бути рівне і бажано щоб туди машина могла підїхати. Під нами є велика широка річка Стрий. Але сідати взимку у крижану воду то не варіант. Тому ми спочатку перелетіли на лівий берег, почекали поки нас підхопить відбитий від горбів потік і з філігранною точністю приземлилися прямісінько на дорогу.

Далі Микола вистрибнув з кулі і руками перетягнув цю махіну на широке поле де можна нормально скласти кулю назад в машину».

Нагадаємо, львів’яни в лютому встановили рекорд – перелетіли через Карпати на повітряній кулі.

Фото з сайту explorer.lviv

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: