Нардеп від «Слуги» пропонує звільнити усіх медиків, які відмовилися від вакцини

вакцина67

Нардеп від «Слуги народу» Дмитро Гурін запропонував звільнити медиків, які відмовилися щепитися вакциною від коронавірусу Covishield.

Про це йдеться у дописі Гуріна за 20 березня у Facebook, - пише Уніан.

«В Київському інституті пульмонології (!), за словами завідуючої одним з відділень, вакцинуватись погодились 20% лікарів. Сама завідуюча вже двічі хворіла ковідом, але «не відчуває внутрішньої впевненості в необхідності вакцинації». Що це означає на практиці? 80% «лікарів» потрібно звільнити, а їх зарплату віддати 20%», – написав Гурін.

Він додав, що люди, які не вважають за потрібне вакцинуватися, «не можуть вважатися лікарями», «тому, якщо їх звільнять, залишаться працювати справжні лікарі. Вони й будуть лікувати».

Глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, своєю чергою, наголосив, що це особиста позиція Гуріна.

«Це не позиція фракції, це не на Facebook (офіційній сторінці – УНІАН) фракції. Це його бачення і його дискусія», – підкреслив у коментарі Страна Корнієнко.

Водночас Корнієнко зауважив, що участь лікарів у кампанії з імунізації дозволила б збільшити довіру до AstraZeneсa серед населення.

Читайте також: Відмова медиків від щеплення: хто винен і що з цим робити

«Будь-яка людина може відмовитися від вакцинації, у нас поки немає у законах ніяких заходів щодо цього. Це право людини, ми можемо тільки закликати до доброї волі усіх, хто в черзі на вакцинацію, зокрема лікарів», – пояснив депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: