В Україні стартував Європейський тиждень цифрової грамотності

цифри

Європейський тиждень цифрової грамотності All Digital Week 2021 — це щорічна освітня кампанія, що проводиться у країнах Європи. У 2021 році Міністерство цифрової трансформації України долучилося до ініціативи та разом з партнерами влаштовує насичену освітню програму.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

В межах All Digital Week 2021 заплановано онлайн-тренінги, лекції та конференції за участі представників держави та бізнесу.

Серед основних тем цьогорічної кампанії - базові цифрові навички та медіаграмотність, кодування, просунуті цифрові навички та працевлаштування, а також цифрова культурна спадщина.

«Тиждень цифрової грамотності покликаний надихнути та навчити людей цифрових навичок.

За 2010-2020 роки до Європейського тижня цифрової грамотності долучились більше 1 300 000 учасників. Тиждень цифрової грамотності як ніколи на часі. 42% громадян ЄС не мають базових цифрових навичок. В Україні, за даними 2019 року, не володіють базовими цифровими навичками ще більше громадян — цілих 53%. В той час як цифрова грамотність так само важлива сьогодні, як вміння писати, читати і говорити», - зазначила заступник міністра з питань євроінтеграції у Міністерстві цифрової трансформації України Валерія Іонан.

Міністерство цифрової трансформації планує об’єднати представників держави, бізнесу та громадян у рамках ініціативи #AllDigitalWeek2021 та сформувати широке коло партнерів, щоб ініціатива стала помітною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: