Які свята відзначають 23 березня (іменини, народні прикмети)

вас

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 23 березня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 23 березня в Україні і світі.

Свята та події 23 березня

23 березня у світі святкують Всесвітній день метеоролога. Можна нескінченно довго нарікати на роботу метеорологів та синоптиків, які інколи помиляються у своїх прогнозах, але саме їхня робота допомагає убезпечити людство від руйнівної дії стихійних лих, дає змогу стежити за змінами клімату та навіть просто знати, яка погода очікує нас щодня.

Також сьогодні святкують Міжнародний день ОК. Вважається, що саме 23 березня 1839 року вперше в газеті "Бостонський ранок" (the Boston Morning Post) було надруковано всіма улюблений нині вираз "о'кей" - це було б здорово, це було б ОК!

В Україні сьогодні святкують Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва. Ця дата встановлена в березні 2000 року Указом Президента України № 484/2000, враховуючи вагомий внесок працівників культури і любителів у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно просвітницьку діяльність.

Саме завдяки відданим своїй справі митцям українська культура змогла зберегти свою самобутність, незважаючи на потужні натиски багатьох агресорів, і зайняти гідне місце серед світових культур.

Яке сьогодні релігійне свято

Сьогодні християни вшановують пам'ять святого Кіндрата, який походив зі знатної родини. Він був дуже багатий, але не шкодував коштів на допомогу братам-християнам, які були в ув'язненні за віру.

Коли до Нікомідії прибув посланець нечестивого, то святий Кіндрат добровільно постав перед ним, щоб своєю самовідданою рішучістю зміцнити мужність ув'язнених побратимів. Спочатку посланець намагався відвернути Кіндрата від Христа, обіцяючи йому нагороди та почесті. Потім, побачивши марність своїх спроб, він кинув святого в темницю і повелів покласти його спиною на дрібні цвяхи та причавити великим каменем.

Також, 23 березня віруючими людьми шанується Свята Василина, що загинула як мучениця у 9-річному віці. Наші пращури назвали цей день Василиною.

Є думка, що їй відома таємниця, яка допомагає уникнути паводків. Саме тому селяни зверталися до неї, щоб вона їм допомогла.

Люди вірили, що свята Василина наділяє весняні струмки пам'яттю і здатністю бачити таємне. Їй молилися, щоб не було повені. А якщо тала вода все-таки підтопила будинок або льох, то говорили, що це за вчинені торік гріхи.

Вважалося, що з цього дня починаються березневі грози, а природа прокидається. Повний 

Іменини 23 березня

Сьогодні, 23 березня, іменини відзначають власники таких імен: Анастасія, Василина, Віктор, Галина, Денис, Купріян, Клавдій, Кіндрат, Леонід, Ніка, Никифор, Павло, Папій, Федір.

Що не можна робити 23 березня

У цей день потрібно відмовитися від будь-яких покупок.

Також не рекомендується робити операції та інші хірургічні втручання.

На 23 березня не варто планувати візит до зубного лікаря.

Народні прикмети та традиції

Холодний вітер в спину – так просто не вдасться вижити зиму.

Якщо день туманний, буде гарний льон.

Якщо сніг тане з південного боку від мурашиних куп, літо буде коротке й холодне, якщо з північного – тепле і довге.

Сині хмари, що біжать по небу, віщують теплу і дощову погоду.

Гроза в цей день – до врожайного року.

Якщо повернулися з півдня журавлі, навесні тепло буде.

Якщо на Василіску туман і шпаки повернулися, то сніг зійде скоро.

Якщо ластівки прилетіли, то через два тижні почнеться розлив річок.

В небі жайворонок кружляє – значить, найближчим часом з'явиться перша трава.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: