Зеленський заявив про створення майже 200 тисяч робочих місць в Україні під час пандемії

Зеленський підпис
фото ілюстративне

Завдяки інфраструктурним проєктам в Україні було створено 190 тисяч робочих місць, втім президент Володимир Зеленський обіцяє за три роки створити ще й прозору й ефективну судову систему.

Про це він заявив на зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Глава держави та президент ЄБРР обговорили розвиток інфраструктури в Україні. Зеленський розповів про важливі закони, які допоможуть залучити інвестора до реалізації інфраструктурних проєктів. Зокрема, це закони про концесію та про велику приватизацію. Він наголосив, що приватизація на сьогодні є одним із пріоритетів і запросив ЄБРР долучитися до цього напрямку.

Крім того, Україна планує розвивати державно-приватне партнерство у дорожній галузі. ЄБРР продовжує інвестувати у реконструкцію та будівництво українських доріг. Банк надав кредит «Укравтодору» на розвиток дорожньої інфраструктури.

«Дуже важливо підтримувати інфраструктурні проекти в Україні, адже якісні дороги, мости та соціальна інфраструктура важливі для кожного українця. Завдяки інфраструктурним проектам ми створили 190 тисяч робочих місць у той час, коли через пандемію COVID-19 багато хто втрачав роботу», — зазначив президент.

Також, вони обговорили питання розвитку аграрного сектору України.

«Доцільно інвестувати в сільське господарство. Україні треба чимало інвестицій у модернізацію інфраструктури зрошування. Її відбудова буде потужним кроком у розвитку сільського господарства та України як гравця на міжнародному аграрному ринку», — наголосив Зеленський.

Глава держави зазначив, що в Україні вже відновлено архітектуру антикорупційних органів, а Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроекти про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя.

Також президент наголосив, що триває реформа правоохоронних органів, і він підписав закон про створення Бюро економічної безпеки.

«Судова реформа — серед найскладніших викликів, однак упродовж трьох років ми повністю її завершимо і створимо прозору, ефективну судову систему в Україні», — додав Зеленський.

Крім того, учасники зустрічі обговорили реформу енергетичного сектору. Президент розповів, що держава відновила контроль над ПАТ «Центренерго», яке є одним з найбільших підприємств енергетичної галузі України.

Зеленський зауважив, що Україна зацікавлена у створенні ринкових умов у всіх секторах економіки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: