На Яворівщині троє нелегалів намагалися незаконно перетнути український кордон

мігранти 1
Фото: поліція Львівської області

Затримано організатора, 29-річного мешканця Львова, який переправляв іноземців через державний кордон України до Республіки Польща. За цим фактом слідчі Яворівського районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження.

Затримано організатора, 29-річного мешканця Львова, який переправляв іноземців через державний кордон України до Республіки Польща, - про це повідомляють у поліції Львівської області.

19 березня, близько 05.30, затримали в Яворівському районі трьох нелегальних мігрантів, які мали намір потрапити до Республіки Польща в обхід пункту пропуску, а також громадянина України, який їх супроводжував.

Правоохоронці встановили особи трьох іноземців, громадян республіки Туреччина віком від 37 до 58 років. Крім того, встановлено особу організатора незаконного переправлення іноземців через кордон України, 29-річного  львів’янина.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Покарання передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того, на нелегальних мігрантів складено протоколи за ст.204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративну відповідальність. Максимальне покарання - накладення штрафу до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Також вирішується питання про  їх примусове повернення в країну походження. 

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: