Чому велосипедисти Львова сьогодні пікетують міську раду (фото)

IMG_8440

У бюджеті розвитку Львова, який розглядатимуть сьогодні, 25 березня, передбачене неналежне фінансування будівництва велодоріжок Львова. Йдеться щонайменше про чотири об'єкти, на які виділили мізерні кошти.

Зі своєми вимогами під стінами Ратуші зібралась велоспільнота. Кажуть, у разі, якщо депутати їх не почують — пікети стануть не одноразовами.

«Ми вийшли, аби показати депутатам, які намаються прийняти бюджет розвитку, що у Львові багато велосипедистів, і нам необхідні безпечні велодорожки. У Львові є кілька інфраструктурних об'єктів, які не можуть добудувати протягом трьох років, окрім цього, 2021 року не перебачено на це фінансування, але в бюджеті фінансування нових велодоріжок передбачена реконструкція хідників», – пояснює Дмитро Гурин, заступник голови Львівської асоціації велосипедистів.

Зокрема, в спільноті обуренні рішенням бюджетної комісії міськради, яка викинула з проєкту постанови бюджету розвитку на 2021 рік кошти на будівництво велодоріжки на вулиці Сяйво. Також йдеться про велодоріжку на вулиці Чорновола, фінансування на будівництво якої скоротили з 30 до 5,4 мільйона гривень.

«Зелена лінія», що простягається до Сихова, буде профінансована в розмірі 4 мільйонів гривень, а на велодоріжку від вулиці Княгині Ольги виділять — 1,8 мільйона гривень.

«Якщо дослівно, обіцяли, що видялять 10%, якщо буде перебільшення бюджету. Тобто якщо воно буде, а як ні, тоді нам знову доведеться чекати», – зазначив активіст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: