У Львові протестують через відібрані землі (фото)

IMG_8517

У четвер, 25 березня, мешканці Рясного-Руського та Підрясного зібрались на протест під міськрадою Львова.

Протестувальники невдоволені тим, що на місці земельних ділянок, які у власності місцевих, планують створити ландшафтний заказник.

Як повідомляє кореспондент ІА Дивись.info, натовп під мерією вимагає зняти ці питання з порядку денного, натомість створити робочу групу, із залученням представників громади, для врегулювання ситуації.

«Людей грабують. Я працювала 40 років на одному місці, а люди брали участь у колгоспному виробництві, а зараз землі, які по праву належать нам, відбирають», – говорить Ірина Якимець, що прийшла на акцію.

Власне, на сьогоднішній сесії депутати мають розглянути два питання №73 і №74, у межах яких йдеться про створення ландшафтного заказника місцевого значення «Торфовище Білогорща».

Створити його хочуть на земельних ділянках, якими користуються місцеві мешканці для ведення садівництва, рішеннями Рясне-Руської сільської ради.

Ці землі були переданні, у межах меморандуму, як компенсація за землі, які були неправомірно передані ЛМР у власність ТзОВ «СіТіПарк» для будівництва індустріального парку. Тобто фактично, пояснюють мешканці, міськрада спочатку надала їм землі, а тепер відбирає назад.

Напереродні пікету один із активістів пояснив, що за даними Єдиного держреєсту юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Рясне-Руська сільська рада, як орган місцевого самоврядування станом на сьогодні не ліквідована, а лише триває процес припинення. Тобто Львівська міська рада ще не є правонаступником.

«Натомість за даними публічної кадастрової карти України земельні ділянки зперебувають у комунальній власності Рясне-Руської сільської ради, а не у власності Львівської міської ради чи ОТГ. На якій правовій підставі ЛМР надає дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою на території, яка не знаходиться у комунальній власності Львівської міської ради чи Львівської ОТГ? Також важливо, що, надаючи подібні дозволи щодо розпорядження чужими земельними ділянками, ЛМР не вжила жодних дій щодо вилучення з користування земельних ділянок в осіб, які ними користуються правомірно», – йдеться у дописі.

Активіст зазначає, що про незаконність дій Львівської міської ради щодо створення ландшафтного заказника «Торфовище Білогорща» вже говорили на засіданні колегії Львівської міської ради у лютому 2021 року.

За розпорядженням голови Львівської міської ради п. А. Садового ці питання повинні були бути додатково опрацьовані спеціально створеною комісією. Проте ні створення комісії, ні доопрацювання цих питань так і не відбулося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: