Відомі імена чотирьох загиблих в п'ятницю на Донбасі

війна

У результаті обстрілу російських окупаційних військ 26 березня поблизу Шумів Донецької області загинули підполковник ЗСУ Сергій Коваль, старші сержанти Сергій Барнич та Максим Абрамович та старший солдат Сергій Гайченко.

Про це повідомляє головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак на позачерговому засіданні Верховної Ради 30 березня

«Під час виконання завдань внаслідок снайперського вогню отримав смертельне вогневе кульове порання старший сержант Барнич. Командир групи підполковник Коваль, надаючи йому допомогу та здійснюючи евакуацію, внаслідок снайперського вогню отримав несумісне з життям вогнепальне поранення.

Внаслідок обстрілу старшина Бруска отримав важкі кульові поранення, старший солдат Гищук – поранення середньої важкості.

Старший сержант Абрамович і старший солдат Гайченко, які прибули для підтримки групи військовослужбовців, потрапили під снайперський вогонь та отримали смертельні кульові поранення», - розповів Хомчак

За словами Хомчака, снайперський обстріл відбувся, коли група розмінування на чолі з Ковалем проводила огляд місцевості на предмет наявності мін та розмінування території від протипіхотних мін ПОМ-2, які напередодні були дистанційно встановлені російськими окупаційними військами.  

Він додав, що лише після відкриття вогню у відповідь противник припинив обстріли, що дозволило надати допомогу пораненим та евакуювати загиблих.

Нагадаємо, що 26 березня на Донбасі через обстріл окупантів в районі селища Шуми загинуло 4 українських військовослужбовців, ще 2 отримали поранення. Згодом стало відомо, що одним з чотирьох загиблих був підполковник Збройних сил Сергій Коваль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: