Державіаслужба почала по-новому видавати авіакомпаніям права на маршрути

авіа
Фото з відкритих джерел, ілюстративне

Державіаслужба України почала по-новому видавати авіакомпаніям права на маршрути для польотів по Україні та за кордон.

Нові правила регулятор затвердив своїм наказом №207 ще 8 лютого 2021 року, проте вони набули чинності тільки 26 березня після реєстрації в Мін’юсті та офіційної публікації, - пише Avianews.com.

Тепер авіакомпаніям не потрібно чекати місяць засідання комісії, якщо вони хочуть збільшити кількість рейсів на міжнародних маршрутах. Якщо на лінії немає обмежень на кількість польотів або перевізників, то заявку розгляне підрозділ Державіаслужби і видасть оновлений документ.

Читайте також: На порозі літа: чи полетять українці на відпочинок цього року

Права на внутрішні та міжнародні регулярні рейси тепер видаються без обмеження за терміном дії. Однак якщо авіакомпанія не використовує всю квоту на міжнародному маршруті протягом 12 місяців, а обмеження квоти не дозволяє видати права новому авіаперевізнику, Державіаслужба може обмежити або анулювати права нелітаючої авіакомпанії.

За новими правилами права на внутрішні лінії видаються без обмеження за кількістю рейсів. Таким чином, якщо авіакомпанія хоче збільшити кількість польотів між містами України, їй тепер не потрібно отримувати офіційний дозвіл від Державіаслужби.

Регулятор тепер може анулювати право на маршрут, якщо дію ліцензії авіакомпанії зупинено або документ анульований. Раніше така санкція застосовувалася тільки при анулюванні ліцензії.

У новій редакції правил Державіаслужба змінила умови проведення конкурсу на право польотів на маршруті, де діють обмеження. Конкурс проводиться, якщо заявки подадуть відразу кілька авіакомпаній, а наявної квоти недостатньо.

З критеріїв прибрали кількість авіаційних подій. Тепер регулятор для вибору переможця враховує, як авіакомпанії використовують раніше видані права на маршрути, регулярність польотів за останні 6 місяців і суму коштів, сплачених до бюджету України за останні 12 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: