У лікарні швидкої медичної допомоги Львова відкрили 10 операційних

167777099_791070398513151_6695833982944200360_n
Фото: ЛМР

У лікарні швидкої медичної допомоги Львова завершили реконструкцію операційного блоку, обладнавши нові кімнати. Загалом операційний блок лікарні тепер має 23 кімнати для операцій, проте згодом їх кількість планують збільшити до 36.

У львівській лікарні швидкої медичної допомоги завершили реконструкцію операційного блоку, обладнавши нові кімнати. Загалом операційний блок лікарні тепер має 23 кімнати для операцій, проте згодом їх кількість планують збільшити до 36.

Про це повідомляють у пресслужбі мерії.

«Ми були тут у листопаді минулого року, і я перший раз почув амбітну мету: з 17 операційних зробити 36. Це вимагає часу. Я був здивований, бо пан Самчук чітко сказав, що декілька місяців, і блок буде готовий. Ми сьогодні приїхали і бачимо, що тут все готове. Це прекрасний подарунок для львів'ян — 10 відремонтованих нових, сучасних операційних. Скоро тут будуть проводити надскладні операції. Це коштом і бюджету міста, і завдяки допомозі благодійників», — прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Зокрема, нові операційні кімнати відкрили на 5-му поверсі операційного блоку лікарні. Раніше там було декілька операційних, але тут провели масштабну реконструкцію, обладнавши нові кімнати, з новою системою кисневого забезпечення, опалення та кондиціонування.

До кожної нової операційної кімнати є окремий вхід з коридору, але водночас між усіма кімнатами є переходи, що дозволяє хірургам переходити на інші операції або ж робити так звані поєднувані операції. Також є сучасні спільні мийки для лікарів. Загалом ці операційні обладнали за австрійським зразком. Загальна вартість облаштування операційних кімнат — близько 23 млн грн, з яких 17 млн грн скерували з міського бюджету.

«Зараз ці операційні домиють, покварцують, довеземо ще деяке обладнання, і запускаємо їх в роботу. Загалом плануємо створити 36 операційних, бо багато пацієнтів звертається за допомогою. За останній рік у нас кількість операцій зросла на 50% по деяких нозологіях, і до 200% по хірургічному профілю. Тому операційні нам дуже потрібні.

Раніше тут було старе обладнання. Зараз повністю завезені нові операційні столи і лампи, нове лапароскопічне обладнання, встановили автоматизовані розсувні двері, для миття рук зробили автоматичне водовідведення. Тобто все радикально змінили на нове і сучасне», — зауважив керівник лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

Також операційні кімнати є на 2-му та 4-му поверхах операційного блоку лікарні, і їхню кількість згодом також планують збільшити. Тобто загалом в операційному блоці має бути 30 сучасних операційних: на кожному поверсі по 10. А ще 6 операційних буде в окремих відділеннях: по 2 операційні у кардіохірургічному відділенні, відділенні трансплантології та урологічному відділенні.

До слова, ремонт операційного блоку лікарні розпочали всередині липня минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: