На Львівщині діє центр реабілітації, що допомагає побороти залежності

назарет
Фото: ЛОДА

Поблизу Дрогобича працює реабілітаційний центр «Назарет», який допомагає залежним від алкоголю, наркотиків та азартних ігор повернутись до повноцінного життя у сім’ї та суспільстві.

Про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

Центр реабілітації відвідав заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний, відтак, мав нагоду оглянути всі приміщення й територію, ознайомитися з побутом і життям мешканців.

Зараз у центрі перебуває 91 особа, загалом одночасно тут можуть проживати 110 людей. За 2020 рік на реабілітацію прийняли 321 особу, у тому числі 35 учасників АТО.  

Один із мешканців центру, учасник АТО Андрій, проходить реабілітацію вже 8 місяців. Зараз чоловік на четвертому етапі – самостійно планує свій день та може поїхати додому.

«Рідні кажуть, що я до «Назарету» і зараз – це дві кардинально різні людини. Дружина і син дуже радіють успіхам і підтримують мене», - каже Андрій.

З узалежненими працює колектив професійних самовідданих людей: психологи, консультанти та духовні наставники.

За 15 років роботи тут допомогли понад 5 тисячам залежних. За час існування створили три стаціонарні відділення соціального центру «Назарет.

«У центрі учасники реабілітації, звільняючись від узалежнень наново усвідомлюють гідність людського життя, переживають фізичне та духовне зцілення. Жодна людина не повинна через алкоголь чи наркотики, ми усі повинні виходити з хвороби, будувати сім’ї,  працювати для інших. Перше, що повинні зробити ті, хто вирішив боротися з хворобою – прийняти та усвідомити залежність. Починаємо з найпростіших речей – дотримання розпорядку дня – з цього починається реабілітація», - розповідає отець Ігор Козанкевич, керівник благодійної організації «Назарет».

За його словами, програма реабілітації включає духовні групи, психоедукаційні занняття, арт-терапевтичні групи, трудотерапія, індивідуальні та сімейні консультації тощо. Основами реабілітації є молитва, духовна програма «12 кроків», дружба, підтримка, а також почуття обов’язку та відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: