Львівська залізниця спільно з підрядником привласнила понад 20 мільйонів

сбу 1
Фото: СБУ

СБУ викрила корупційну схема розкрадання коштів керівництвом регіональної філії «Львівська залізниця», яка разом з підрядником привласнила понад 20 мільйонів.

Протиправну схему планували поширити на інші підрозділи Укрзалізниці, - про це повідомляють в управлінні СБУ у Львівській області.

Оперативники з'ясували, що організували оборудку посадовці залізниці та одного із заводів на сході України. Ділки замовляли на підприємстві продукцію за втричі завищеними цінами. Тільки на одній з угод зловмисники «заробили» понад 20 млн грн.

Спецслужби задокументували факт передачі через посередників посадовцям «Львівської залізниці» частини «відкату» загальною сумою понад 10,5 млн грн.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. У Львові, Києві та Краматорську відбулись слідчі дії у посадовців підприємства, а також в офісах комерційних партнерів.

Під час обшуків оперативники виявили і вилучили:

- бухгалтерію, яка підтверджує ведення протиправної діяльності;

- комп’ютерну техніку;

- велику суму готівки сумнівного походження.

З'ясувалося, що у 2021 році таку схему зловмисники планували організувати і з іншими підрозділами Укрзалізниці.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх епізодів злочинної діяльності та притягнення до відповідальності причетних до привласнення бюджетних коштів осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: