На Львівщині судитимуть лікарів за смерть вагітної пацієнтки

лікар

Стрийська прокуратура судитиме чотирьох лікарів однієї із міських лікарень Львівської області, яких обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті неповнолітньої.

Про це повідомляють у прокуратурі Львівської області.

«Четверо лікарів (72-річний завідувач інфекційного відділення, 68-річний лікар-педіатр, 54-річний лікар акушер-гінеколог та 69-річний лікар-анестезіолог) неналежно надали допомогу 17-річній вагітній жительці Нового Роздолу: не забезпечили вчасне і повноцінне обстеження пацієнтки, правильну оцінку важкості стану її здоров’я, спостереження і призначення лікування. Замість належно лікувати, хвору безпідставно переводили для оглядів з інфекційного до гінекологічного відділення, після чого ще й до приймального відділення лікарні. У жодному із цих відділень вказаними лікарями не була надана хворій відповідна медична допомога і, як наслідок, потерпіла померла від вірусної інфекції через декілька годин після звернення до лікарні», - йдеться у повідомленні.

Покарання передбачає у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: