В Україні діти почали частіше хворіти на коронавірус

смертність5

Серед нових випадків COVID-19 зростає частка дітей, водночас зберігається тенденція щодо найбільшої частки померлих у старшій віковій групі.

Про це повідомила головна спеціалістка МОЗ за спеціальністю «Епідеміологія» Наталія Виноград, - повідомляє Укрінформ.

«Якщо дивитися на структуру тих, хто захворів, і тих, хто помер унаслідок захворювання, то на сьогодні домінуючими (серед захворілих – ред.) є особи 40-49 років та 50-59 років. Хоча зростає і частка дітей, при тому дітей молодшого віку, що не було властиво для уханського штаму. Щодо померлих тенденція зберігається - це особи старшої вікової групи: 60-69 та старше 70 років», - сказала експерт.

Читайте також: Відсоток пневмоній зростає: лікарка розповіла, як діти на Львівщині хворіють на коронавірус

За її словами, зберігається тенденція до зростання захворюваності у місцях з великою щільністю населення – йдеться передусім про великі міста. У розрізі областей залишається стабільно тяжкою ситуація у Львівській, Дніпропетровській, Одеській та Київській областях, також серед «лідерів» за кількістю нових випадків коронавірусної інфекції є Харків. Епідеміолог пов’язує це з маятниковою міграцією населення до великих міст із подальшим поверненням до місць проживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: