МОЗ хоче вакцинувати проти коронавірусу 70% дорослих українців до кінця року

наше

МОЗ хоче пришвидшити темпи вакцинації проти коронавірусу й коронавірусної хвороби, сподівається забезпечити можливість щеплення 60-70% дорослого населення України до кінця 2021 року. 

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 6 квітня 

Степанов нагадав, що 3 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ на виконання рішення РНБО щодо створення національного плану з імунопрофілактики. Дорожня карта щодо вакцинації буде інтегрована в цей план, пояснив Степанов. 

Цей план має передбачати відповідальність органів влади щодо забезпеченості вакцинами й проведення імунопрофілактики. Влада хоче до кінця року забезпечити можливість вакцинації 70% дорослого населення України. 

"Один із основних посилів, що до кінця 2021 року ми повинні вакцинувати переважну більшість населення України – дорослого населення, тобто старше за 18 років. Забігаючи вперед, хочу сказати: це буде зроблено у 21-му році.

Загальна кількість населення, яку треба вакцинувати, щоб досягти колективного імунітету,, почати досягати його – це не менше 60%. Ми хочемо збільшити цю кількість і довести її до 70%. Принаймні дати можливість до 70% громадян зробити відповідне щеплення”, - заявив Степанов

Голова МОЗ наголосив, що для цього потрібна спроможність медичної системи і наявність вакцин. 

В Україні зараз є 11,5 тисяч кабінетів для щеплень. Якщо в одному кабінеті можуть робити до 40-50 щеплень, то країна здатна робити до 450-500 тисяч щеплень на добу. Зараз не усі кабінети задіяні для щеплень проти COVID. МОЗ розрахувало, що медики зможуть робити 5-7 мільйонів щеплень на місяць. Цього достатньо, щоб вакцинувати 60-70% дорослого населення до кінця року, сказав Степанов. 

За словами міністра, Україна домовилася про забезпечення 22 мільйонами доз вакцини: 8 мільйонів від ініціативи COVAX і 14 мільйонів – по заключених прямих контрактах, це 10 мільйонів доз вакцини Novavax, це 2 мільйони доз вакцини AstraZeneca (CoviShield) і майже 2 мільйони доз вакцини виробництва компанії Sinovac.

Степанов заявив, що найближчими днями Україна буде мати контракти на ще 15 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: