«Постковідний синдром»: у МОЗ розробляють програму реабілітації

ковід
Ілюстративне фото

У Міністерстві охорони здоров’я працюють над тим, щоб забезпечити фінансування з держбюджету реабілітаційної допомоги пацієнтам, які перенесли коронавірус в амбулаторних і стаціонарних умовах.

Про це розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак напередодні в етері «Україна 24».

Вона пояснила, що таке фінансування відбуватиметься через Національну службу здоров’я України.

За словами Микичак, на початку року наказом очільника відомства Максима Степанова створили робочу групу міністерства з напрацювання реабілітаційного постковідного пакета НСЗУ.

Читайте також: Львівські лікарі визначили постковідні стани, якими не можна нехтувати

«Пацієнт супроводжується насамперед сімейним лікарем. Тобто, коли він виписався зі стаціонару чи закінчив лікування амбулаторно, він постійно є на супроводі сімейного лікаря, який знає всі його проблеми й знає, якої допомоги пацієнт потребує. Відповідно, сімейний лікар дає скерування в той чи інший стаціонар, навіть не чекаючи, поки НСЗУ буде окремо пакет фінансувати, тому що в нас працюють лікарні різного спрямування», – зазначила чиновниця.

Вона додала, що відомство працюємо над тим, щоб санаторії системи МОЗ могли також надавати відповідну допомогу людям, які перехворіли на COVID-19.

Додамо, люди, які перехворіли на коронавірусну хворобу СOVID-19, все частіше потребуть професійної допомоги медиків. Зазвичай вони звертаються до психологів, психіатрів, кардіологів чи ендокринологів. Недуга тягне за собою перелік побічних ефектів. Детальніше можна прочитати тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: