Степанов розповів, чому більшає кількість смертей від COVID

ковід
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що в Україні кількість летальних випадків від коронавірусної хвороби COVID-19 зростає через британський і південноафриканський штами коронавірусу.

Про це Степанов розповів на ранковому брифінгу 6 квітня 

«Той штам вірусу, який знаходиться зараз в Україні – це і британський штам, і нами верифікований південноафриканський штам – вони більш агресивні. Зменшений інкубаційний період, змінена клінічна картина (в порівнянні з початковим вірусом – ред.). Ми бачимо ураження не тільки органів дихальної системи, а іншого: печінка, нирки, серцево-судинна, центральна нервова система. Це все дуже ускладнює процес лікування. 

Ви бачите по статистиці, що в нас збільшується кількість летальних випадків. Незважаючи на весь досвід наших лікарів, їхню самовіддану працю й боротьбу за життя кожного українця, Вони не боги. Тому дуже важливо, щоб ви не хворіли, шановні українці», - розповів Степанов.

Голова МОЗ закликав громадян дотримуватися рекомендацій епідеміологів та карантинних обмежень: уникати скупчення людей, користуватися масками й антисептиками. 

Міністр також закликав органи місцевого самоврядування та поліцію контролювати дотримання протиепідемічних заходів. 

Голова МОЗ наголосив, що лікарі за рік епідемії виснажилися. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: