Львівські вулиці майже за пів мільярда: що вже зроблено (фото)

IMG_8327
Фото з архіву редакції

Станом на середу, 7 квітня, у Львові тривають масштабні ремонтні роботи трьох вулиць — Пекарської, Степана Бандери та Богдана Хмельницького.

Розповідаємо, що вже зроблено, коли очікувати на фінал реконструкції та скільки коштує ремонт цих доріг.

Вулиця Пекарська

Торік у вересні стартувала реконструкція вулиці Пекарської. За останньою інформацією, вже через п'ять місяців роботи мають завершити, а наразі ремонтують весь відрізок — від вул. Шімзерів до вул. Тершаковців.

Як повідомили у ЛКП «Львівавтодор», на відрізку від вул. Мечникова до вул. Шімзерів вже замінено всі інженерні мережі, завершується й облаштування дорожнього покриття. Роботи, вартість яких становить 109,4 млн грн, проводить ТзОВ «Вельт-Капітал».

«Натомість на вул. Шімзерів тривають роботи з демонтажу старого дорожнього покриття і облаштування мереж водопостачання», - розповів Олексій Хміль, прессекретар ЛКП «Львівавтодор».

Візуалізація: ЛМР

На вул. Пекарській реалізують концепцію «вулиці для всіх», щоб тут комфортно себе почували як пішоходи і водії, так і велосипедисти та батьки з візочками.

Візуалізація: ЛМР

Проєктом, який розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку, передбачено капітальний ремонт проїзної частини з бруківки та мозаїки із заміною конструктивних шарів, влаштування місць для паркування, будівництво велосипедних доріжок та велосипедних смуг, капітальний ремонт покриття тротуарів, капітальний ремонт світлофорного об’єкта, заміна чинних мереж водопостачання та каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішнього газопостачання, електропостачання, теплопостачання, мереж зв’язку. Також передбачені умови безперешкодного і зручного пересування маломобільних груп населення. Влаштування благоустрою території.

Вулиця Степана Бандери

Роботи зараз проводяться на трьох відрізках — на ділянці від вул. Чупринки до вул. Карпінського завершують влаштування дорожнього покриття, від вул. Карпінського до вул. Антоновича – облаштовують каналізаційний колектор, а на ділянці від вул. Городоцької до вул. Героїв УПА триває демонтаж трамвайної колії і контактної мережі.

У ЛКП «Львівавтодор» повідомили, що від вул. Городоцької до вул. Героїв УПА триває демонтаж трамвайної колії та трамвайної і тролейбусної контактної мережі.

Загалом передбачається реконструкція всієї вулиці, протяжністю 1,05 км, її замостять бруківкою.

Виконує роботи ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», а загальна вартість робіт, згідно з договором підряду, становить понад 209 мільйонів гривень. Реконструкція стартувала наприкінці вересня 2020 року. Обіцяють, що ремонтні роботи також завершаться у цей період вже нинішнього року.

Проєктом реконструкції вул. С. Бандери передбачається повне розбирання дорожнього одягу, трамвайних колій і тротуарів; зрізка зелених насаджень, які попадають у межі виконання робіт; реконструкція всіх інженерних мереж, згідно з наданими технічними умовами служб міста; влаштування проїзної частини і суміщених з нею нових трамвайних колій посередині вулиці; влаштування контактної мережі трамваю, вуличного електроосвітлення; влаштування вздовж проїзної частини з обох боків велосипедних смуг та, на окремих ділянках, – велосипедних доріжок; влаштування кишень для машин швидкої допомоги, аварійних служб та тимчасової стоянки машин мешканців будинків; влаштування тротуарів і пішохідних зон з забезпеченням умов для пересування маломобільних груп населення; благоустрій вуличного простору.

Вулиця Богдана Хмельницького

Після Різдва у нинішньому році відновили ремонт однієї із найдовших вулиць Львова на відрізку від вулиці Олійної до вулиці Липинського, до кільця. Реконструкція тут розпочалась у травні 2020 року. У березні в мерії зазначили, що перекривають вулицю (на ділянці від вул. Олійної до заїзду на автовокзал «Північний») до кінця року. Згідно з проєктом, роботи мають бути виконані через 28 місяців, тобто за підрахунками, вже у вересні 2022 року вулиця Хмельницького повинна бути повністю зрекунструйована.

Фото: Тараса Бабенчука

Загалом вартість виконаних робіт становить 175,4 мільйона гривень. На відремонтованій частині вул. Б. Хмельницького буде встановлено три нових світлофорних об’єкти. Перший — на перехресті з вул. Опришківською. Він вже встановлений, але не включений у роботу. Другий — на перехресті з вул. Механічною. А третій світлофорний об’єкт буде встановлено перед кільцем на вул. Липинського, біля автовокзалу. Завдяки встановленню третього світлофорного об’єкта буде повністю змінено організацію дорожнього руху на цьому перехресті, що дозволить покращити пропускну здатність на цій частині вулиці.

Проєктом передбачено перевлаштування дорожнього одягу проїзної частини, відведення дощових стоків з проїзної частини вулиці шляхом встановлення дощоприймачів, влаштування двосмугової проїзної частини, напрямних острівців на перехрестях, двостороннє влаштування велодоріжок, пішохідних тротуарів, винесення зупинок громадського транспорту, кишень для паркування. Реконструкція інженерних мереж: водопроводу, каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішніх мереж зв’язку, мереж газопостачання, влаштування пожежних гідрантів, захист зовнішніх мереж електропостачання. Внаслідок реконструкції вулиці будуть покращені транспортно-експлуатаційні показники, підвищиться безпека дорожнього руху, передбачається влаштування автомобільних стоянок, створюються умови для комфортного руху пішоходів та людей з обмеженими фізичними можливостями, покращується благоустрій території вздовж вулиці, розвивається велосипедна інфраструктура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: