У Львові та Винниках створять осередки для молоді з інвалідністю

DSC_2216
Фото: Олександра Мазуренка

У Шевченківському районі вже тривають ремонтні роботи, а у Винниках працюють над створенням проєктно-кошторисної документації на реконструкцію приміщень.

До кінця нинішнього року у Львові має з'явитись ще два осередки для активного дозвілля молоді з івалідністю.

Про це повідомили в пресслужбі мерії.

Нові центрі спорудять на вулиці Миколайчука, 24 та вулиці Галицькій, 12, що у Винниках.

Зараз у Львові діє 4 осередки для осіб з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку, старших 18 років. Тут юнаки та юнки  упродовж дня отримують соціальні послуги й ведуть активний спосіб життя у супроводі фахівців: інструктора з трудової адаптації, соціального працівника, педагога, практичного психолога та інших соц робітників.

Читайте також: Хвороба Дюшена, або Як живуть у Львові дітки з рідкісними захворюваннями (фоторепортаж)

Йдеться про розгалуження міського центру реабілітації «Джерело». Осередки вже діють на вул. Кирилівська, 3А, вул. Роксоляни, 23, вул. Б. Хмельницького, 195, вул. В. Великого, 40. У Центрі отримують послуги понад 400 осіб, віком від народження до 45 років. На діяльність центру у 2020 році місто скерувало близько 30 млн грн.

В управлінні соцзахисту також обіцяють облаштувати такі осередки у всіх районах Львова, щоб було зручно користуватись такими послугами за місцем проживання.

«Це продовження створення мережі осередків для молоді з інвалідністю по районах Львова, аби соціальні послуги для них стали доступними за місцем проживання, і вони отримували якісну трудову реабілітацію та соціалізацію. Нашою метою є відкриття таких осередків в кожному районі нашого міста», - додав Ігор Кобрин, керівник управління соціального захисту ЛМР.

Додамо, на 2021 рік із бюджету розвитку Львівської МТГ на соціальну галузь передбачили 22 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: