На Донбасі російські найманці одинадцять разів відкривали вогонь, є загиблий - штаб

життя

Сьогодні 8 квітня, від початку доби російсько-окупаційні війська 11 разів відкривали вогонь, зокрема 2 рази – по об’єктах цивільної інфраструктури. 

Про це повідомляють у штабі ООС.

«З початку цієї доби зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 9 по позиціях українських захисників та 2 обстріли цивільної інфраструктури», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, біля Пісків та Водяного, що на Приазов’ї, окупанти вели вогонь з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї.

Також біля Широкиного ворог використовував великокаліберні кулемети, а біля селища Невельське – станкові протитанкові гранатомети. 

Як повідомлялось вранці, внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення, несумісні з життям.

Окрім позицій ЗСУ, бойовики двічі здійснили артилерійський обстріл цивільної інфраструктури в районі Водяного.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.  

Українська сторона СЦКК повідомила про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

"Так, збройні формування Російської Федерації, за допомогою сучасних засобів РЕБ, уже без приховування продовжують перешкоджати роботі БПЛА Місії ОБСЄ, як над тимчасово окупованою територією, так і над територією підконтрольною Урядові України", – йдеться у зведенні.

Також ворожі війська продовжують військові навчання на полігонах та вишкіл найманців задля проведення збройних провокацій та ймовірної ескалації конфлікту.

Нагадаємо, що сьогодні в районі проведення операції об`єднаних сил загинув військовослужбовець з Миколаївщини Денис Юшко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: