Спортсмени з Львівщини увійшли до Нацзбірної команди України з гірськолижного спорту

169823548_3449427401829276_7656198726496525783_n
Фото: Славська селищна рада

Двоє лижників зі Славського - відтепер у Національній збірній команди України з гірськолижного спорту. Дмитро Гашпар та Олександр Пацаган – ще підлітки, однак ледь не з колиски почали активно займатися спортом.

«Наших спортсменів включили до Національної збірної України з гірськолижного спорту. Відповідне рішення за підсумками сезону було прийнято технічним комітетом ФЛСУ з гірськолижного спорту та підписано міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом», - повідомляють на сторінці селищної ради.

«Коли їм було 3,5 роки хлопці вже самостійно підіймалися на підйомнику і бугелі. У моїй групі 15-річні Сашко і Діма найстарші», - розповідає ІА Дивись.іnfo тренерка юнаків Ксенія Курендаш.

І жартома зізнається, що хлопці підпадають під усі її тренерські експерименти.

«Обоє навчаються у Славській спортивній школі. На цьогорічному чемпіонаті Львівщини з гірськолижного спорту у швидкісних дисциплінах було завойовано чотири медалі. Одна спортсменка зі Львова посіла друге місце, Дмитро здобув золото і срібло та Сашко — бронзу. Діму також підтримує обласний центр олімпійської підготовки (тренується там у змінному складі в Буковелі), а Саша більше практикується зі мною», – розповідає пані Ксенія.

Читайте також: 15-річна плавчиня стала найкращою спортсменкою Львівщини

Хлопці готуються до змагань цілий рік. Йдеться про всебічну фізичну активність і навіть психологічну підготовку. Влітку хлопці займаються роликовою підготовкою і беруть участь у змаганнях, також велоспортом і плаванням, бо взимку немає штучного осніження.

Фото: Славська селищна рада

Тренерка каже, що любов до спорту в юнаків невипадкова. Сашко і Дмитро зі спортивних сімей. Зокрема мама Діми Гашпера – майстриня спорту, а тато — кандидат у майстри спорту і навіть 9-річна сестричка пішла їхнім слідом.

«Але все одно вони звичайні підлітки: товаришують, закохуються, мають інші хобі та часто поза межами спортшколи проводять разом час і займаються екстремальними видами спорту. Діма ганяє на мотоциклі, а Сашко — на квадроциклі. Хлопці дивуть тим, що можуть конкурувати із забезпеченим школами», - додає Ксенія.

Ксенія каже, що школа у Славському тепер функціонує окремо, а селищний голова всіляко підтримує їхні ініціативи.

«Оскільки наше керівництво також займається різними екстремальними видами спорту, вони нас розуміють і всіляко підтримують. З фінансування наша школа немає ніяк проблем: є можливості їздити тренуватися на інших курортах і вправлятися», – резюмувала Ксенія Курендаш.

Мар’яна КОВАЛЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: