Українська Атлантида чи замок Гербуртів: куди втекти зі Львова під час карантину

бакота
Фото: vidviday

Карантин триває, а на вулиці вже весна, і так хочеться вирватися кудись у мандри.

Редакція ІА Дивись.info підготувала добірку надзвичайних туристичних місць Львівщини та Західної України, які можна відвідати навіть під час локдауну. Більшість маршрутів одноденні, але їх можна поєднувати між собою. 

Піднятися до найвищого замку Львівщини

Замок Гербуртів або Добромильський замок є найвищою над рівнем моря твердиною Львівщини. А ще цей замок можна вважати одним із найприхованіших, адже допоки не почати підніматися на замкову гору, доти його не побачити.

Твердиня давно вже перетворилася на руїни, однак навіть у такому вигляді вона не втрачає своєї краси. Замок знаходиться недалеко від кордону з Польщею. Його побудували у XV столітті.

Добромильський замок розташований на висоті майже 600 метрів і відриває красивий вид на найближчі населені пункти.

Завітати в гості до неандертальців: грот Прийма

За два кілометри від Миколаєва на Львівщині серед лісу знаходиться урочище Прийма.  За словами археологів, саме тут збереглися залишки давньоруського городища, зокрема його печери.

Для шанувальників минулого та історичних розкопок буде цікаво відвідати «житло» неандертальців, яке було знайде на території урочища. Видається, що кам'яне утворення ніби побудовано з кісток незвичайних істот. Сам грот складається з кількох печер.

Відпочити в гармонії з природою – заповідник «Розточчя»

Заповідник «Розточчя» – природня скарбниця Львівщини. Сама назва заповідника означає, що це місце, звідки беруть свої витоки численні річки, які потім несуть свої води до морів. 

У заповіднику можна зустріти багато рідкісних видів рослин та тварин, у тому числі червонокнижні. Розточчя – метидативне місце поблизу Львова, куди варто їхати за тишею та природою.

Фото з відкритих джерел

Відвідати «Сколівські Бескиди»

Найбільший національний природний парк Львівщини займає три райони та площу понад 35 тисяч гектарів. Гірські масиви зачаровують своєю мальовничістю. Можна піднятися на найвищу точку парку – гору Парашка.

Саме на території «Сколівських Бескидів» знаходиться фортеця Тустань, а також два водоспади – Гуркало та Кам’янка.

Фото: ryzhkov-sergey.livejournal.com

Місто оточене водою - Заліщики

На півдні Тернопільської області на березі Дністра розташоване місто Заліщики. Місто знаходяться у своєрідній підкові, яку утворює Дністер. Воно просто вражає своїм географічним розташуванням.

Дуже гарно Заліщики виглядають з боку Чернівецької області або з моста, що з’єднує місто із Чернівецькою областю. 

 Українська Атлантида – Бакота

Недалеко від Кам’янця-Подільського знаходиться затоплене місто Бакота. Воно розташоване на території Національного природного парку «Подільські Товтри».

Історія і розвиток Бакоти переривається на початку вісімдесятих років на тлі будівництва Новодністровської ГЕС. Жителів переселили в інші міста і села, а Бакоту затопили водою.

Найвищою точкою Бакоти вважається Біла гора. Саме тут розташований скельний чоловічий монастир.

Сьогодні на місці монастиря залишилися три печери і розташовані в два яруси ніші. Тільки в одній частині збереглися келії і місця поховання ченців.

Підготувала Марія ГОРДИНСЬКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: