На Львівщині водій українського автобуса продавав заробітчанам фальшиві ПЛР-тести

тест
Фото ілюстративне

На Львівщині у пункті пропуску «Краківець» прикордонники виявили 7 підроблених довідок про проходження ПЛР-тестування на COVID-19.

Про це повідомляють у пресслужбі ДПСУ.

Усі вони були надані для контролю громадянами України, пасажирами мікроавтобуса марки «Мерседес», який їхав на в’їзд в Україну з Польщі.

Під час перевірки наданих результатів тестів інспектори прикордонного контролю засумнівався у їх дійсності. В ході ретельнішого дослідження прикордонники встановили, що бланки суттєво відрізняються від оригіналу, а також встановили, що під час зчитування QR-коду всіх бланків надавалася інформація про одного пацієнта клініки, громадянина Румунії, більше того – на бланку тексту час видачі результатів ще не настав.

В іншому випадку, у пункті пропуску «Грушів», на в’їзд в Україну прибув автобус марки «Ванхул», під час проходження паспортного контролю 4 особи надали ПЛР-тести з ознаками підробки. Коли прикордонники спробували відсканувати QR-коди бланків – побачили, що інформація про пацієнтів за ними відсутня. Згодом двоє громадян України зізналися, що купили ці довідки у водія автобуса.

За даними фактами поінформовано Нацполіцію та направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: