У суботу по всьому світу висадять мільйон дерев: як долучитись на Львівщині

IMG_7246
Фото з архіву редакції

В Україні триває реалізація екологічного проєкту «Озеленення планети». У зв’язку з карантинними обмеженнями організатори закликали до індивідуальних висаджень дерев в межах проєкту.

У суботу, 17 квітня, пройдуть більш масштабні акції, проте з обов’язковим дотриманням карантинних норм, - повідомляють у пресслужбі Львівської облдержадміністрації.

На території міста та області головними локаціями висадки стануть центр міста, колія вздовж Сихівського трамвая, вул. Богданівська, лікарня швидкої медичної допомоги, Личаківський, Франківський та Шевченківські райони. Також, висаджуватимуть дерева на 15 ділянках у лісових господарствах, зокрема у Жовківському ЛГ, Буському ЛГ, Рава Руському ЛГ, ДП Радехівське ЛМГ, ДП Самбірське ЛГ, ДП Стрийський ЛГ, ДП Дрогобицькому ЛГ, ДП Сколівське ЛГ.

Щоб стати учасником акції, потрібно:

  • висадити власне дерево, згідно визначених стандартів та норм регіону;
  • зробити фото або відео процесу висадження дерева;
  • зареєструвати власне висадження дерева в термін до 20 квітня на сайті проєкту «Озеленення Планети» за посиланням.

Індивідуальні висадження триватимуть з 10 до 20 квітня.

Дали старт цій важливій екологічній ініціативі на початку березня. Тоді на площі Соборній висадили дві ялинки, що стали першими деревами, висадженими у Львові в межах проєкту «Озеленення планети».

Тоді ж ініціювали передання саджанців із селекційно-насіннєвого центру, що в Брюховичах, усім міністерствам та ОДА в Україні. Відтак, поступово дерева із Львівщини були висаджені в різних куточках нашої держави.

Восени минулого року в межах глобального екологічного проєкту «Озеленення України» та Акції «1 000 000 дерев за 24 години», що проходила 17 жовтня 2020 року – по всій Україні було висаджено 1 831 333 дерев, у тому числі на Львівщині висадили - 212 тисяч нових дерев. Кількість видів дерев: 33. Також у знак солідарності до екопроєкту та України у 10 країнах світу було висаджено 115 дерев. Участь в Акції взяли понад 50 000 учасників. Відповідно було встановлено рекорд України, дані результати внесено в Книгу рекордів України, як першу в Україні колективну історію успіху українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: