У ВООЗ закликають припинити продаж диких тварин на ринках

дикі
Фото: Daily Sabah

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала країни припинити торгівлю живими дикими тваринами на продовольчих ринках. За їх даними, ці тварини можуть бути джерелом понад 70% нових інфекційних хвороб  для людини. 

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала країни припинити торгівлю живими дикими тваринами на продовольчих ринках. Адже, за їх даними, ці тварини можуть бути джерелом понад 70% нових інфекційних хвороб для людини. 

Про це йдеться у рекомендаціях ВООЗ. 

В організації застерігають, що потрібно зупинити торгівлю живими дикими тваринами видів ссавців для харчових цілей і розведення. А також закрити секції ринків, де надаються такі послуги. 

«Коли диких тварин тримають в клітках або загонах, забивають та розфасовують на відкритих ринках, ці зони заражаються біологічними рідинами, фекаліями та іншими відходами, підвищуючи ризик передачі патогенів робітникам і клієнтам і потенційно призводять до поширення патогенів серед інших тварин на ринку», – йдеться в повідомленні.

За словами прессекретаря ВООЗ Фадели Чайб, рекомендації не нові,  але COVID-19 знову привернув увагу до цієї загрози, з огляду на наслідки.

«Таке середовище (на ринках – УП) надає можливість вірусам тварин, включаючи коронавіруси, розмножуватися і поширюватися до нових господарів, включаючи людей», –  зазначено в рекомендаціях ВООЗ. 

У організації також зауважують, що  більшість нових інфекційних захворювань, як гарячка Ласса, геморагічна гарячка Марбурга, вірус Ніпах та інші віруси походять з дикої природи.

Нагадаємо, що нещодавно У ВООЗ назвали чотири ймовірні способи передачі коронавірусу людині.

Перше місце в списку зайняв шлях передачі коронавірусу від кажанів до людини через проміжну тварину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: