Львівщина отримала понад 11 тисяч доз нової вакцини: кого щепитимуть

1

З четверга, 15 квітня, на Львщині розпочинають проводити щеплення вакциною "«CoronaVac» фармацевтичного виробника «Sinovac BioNTech».

Область отримала 11 240 доз, а щепитимуть нею освітян, які залучені до проведення ЗНО, маломобільні групи населення та їхніх опікунів, - повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

З його слів, щепитимуть новоприбулою вакциною чотири бригади медиків, які вже пройшли навчання. Ідеться про Моршинську МЛ, Золочівську РЛ, Яворівську РЛ та 6 МКП.

Читайте також: Щеплення від коронавірусу: все, що потрібно знати про вакцини

«Подальшу участь у вакцинації братимуть всі мобільні бригади, які були навчені для роботи з «AstraZeneca» (Covishield). Таким чином ми збільшимо охопленість вакцинацією населення нашої області та зменшимо ризик поширення хвороби» додав він.

«CoronaVac» є інактивованою вакциною, термін придатності якої становить 24 місяці. Перевозити та зберігати вакцину можна при температурі 2-8°C. Вакцина випускається в однодозових флаконах. Станом на сьогодні провакциновано у Львівській області 29 073 особи. Провакциновано за добу – 2340 осіб.

Наголошуємо, що записатися на щеплення по залишковій вакцині (у список очікування) можна через Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія», мобільний додаток Порталу Дія (Дія) та національний контакт-центр МОЗ з питань протидії поширенню COVID-19

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: