На Львівщині судитимуть працівницю соцзахисту

гроші 1
фото ілюстративне

У період від січня до травня 2020 року 46-річна начальниця відділу управління праці та соціального захисту однієї з міських рад Львівщини підозрюється у заволодінні бюджетними коштами у великих розмірах.

Про це повідомляють у поліції Львівської області.

Зокрема, маючи доступ до бухгалтерської документації, чиновниця вносила неправдиві відомості про розмір свого грошового забезпечення. Таким чином зловмисниця заволоділа коштами на загальну суму 289 тисяч 427 гривень.

14 квітня, слідчі повідомили чиновниці про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах) та ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значну шкоду) Кримінального кодексу України.

Крім того, підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічну пору доби та відсторонено її від займаною посади строком 2 місяці. 

Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченій, - позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того, на розгляді суду вже перебувають обвинувальні акти щодо чиновниці, скеровані слідчими раніше - за ч.ч.2, 4, 5 ст.191 та ч.3 ст.362 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання -  позбавлення волі до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: