Помер львівський поет та науковець

вічна

Вчора, 18 квітня, у віці 81 рік помер поет, доктор філософських наук, професор Олег Гринів. 

Про це повідомив львівський журналіст Богдан Кушнір у Фейсбук.

«Не стало Олега Гриніва. Він був моїм викладачем в університеті Франка, ми товаришували зі студентських років. Він писав цікаві та патріотичні статті для «Молоді України», «Голосу України» та інших видань. Прекрасна людина, блискучий викладач і науковець. Мав тонке почуття гумору і був дуже позитивною людиною», – повідомив Богдан Кушнір.

Олег Гринів народився 20 лютого 1940 року у с. Мала Горожанна, що у Миколаївському районі на Львівщині. Навчався у Львівському університеті.

У кінці 1980-х років працював на кафедрі наукового комунізму Львівського політехнічного інституту (тепер Національний університет «Львівська політехніка»).

На початку 90-х років завідував кафедрою суспільно-гуманітарних наук Українського поліграфічного інституту ім. Івана Федорова.

Був деканом факультету політології Київського міжнародного університету. Згодом – завідувачем кафедри політології. Викладав політологію та філософію у Львівському державному університеті фізичної культури.

Автор поетичної збірки «Омісячнена галява» та книжок: «Імператив Володимира Мономаха», «Спокута Малоросії: парадокси державотворення», «Держава як правда нації: касація вироку номадів», «Збуджена Україна: самоствердження нації після контузії населення», «Плебісцит на Майдані Незалежності».

ФОТО: ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: